REGION

Detalji teške nesreće: Mladić poginuo dan nakon što mu se rodila kći

Avaz.ba

30.11.2017

Dvadesettrogodišnji Franjo Kiš iz Mačkovca poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći nedaleko od Slatine u utorak oko 22.30 sati. 

Nesreća se dogodila na šumskom dijelu ceste D34 Slatina – Voćin, između naselja Sladojevaca i Radosavaca.

"28. novembra oko 22.30 sati, u Sladojevcima, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Do nesreće je došlo kada je 20 – godišnji vozač, upravljao ličnim automobilom slatinskih registarskih oznaka od pravca Sladojevaca u pravcu Radosavaca, gdje je dolaskom do zavoja udesno, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti, izgubio nadzor nad vozilom, pri čemu je sletio u putni jarak i udario u južnu kosinu nakon čega je došlo do višestrukog prevrtanja vozila. Vozaču su nakon pružene hitne pomoći konstatovane teške tjelesne povrede od kojih je preminuo na putu do bolnice", objavila je policija.

Novinari Glasa Slavonije razgovarali su s rodbinom na mjestu nesreće. Njegova tetka ispričala je kako je mladi Franjo u ponedjeljak, dan uoči nesreće, u virovitičkom rodilištu dobio kćerku. Njegova djevojka, s kojom se planirao vjenčati u maju sljedeće godine, rodila je u Općoj bolnici u Virovitici pa su Franjo i njegovi budući tast i punica bili u bolnici vidjeti novorođenče.

Prilikom povratka iz bolnice otišli su njihovoj kući u Donje Bazije u općini Čađavica, a u večernjim satima Franjo se vraćao kući u Mačkovac. Franjin otac Ivan upravo danas ima 57. rođendan pa je to bio razlog za dvostruko slavlje i pripreme su već bile u toku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.