REGION

Hrabra Ena se ne predaje iako je saznala za novu dijagnozu: Nema brige, idem dalje svojim dobro ugaženim putem

Avaz.ba

23.12.2017

Ena Šarac (22), hrabra djevojka koja se već 15 godina bori s tumorom na mozgu, kojoj je nedavno otkriven i tumor na kičmi, sada je saznala za novu dijagnozu - ima leukemiju, odnosno akutnu mijeloičnu displaziju.

Nekoliko dana nakon nove teške dijagnoze, Ena se oglasila na Facebooku:

"...oooooo pa gdje se ljudofi moji. Malo mi nadopunili krvcu pa mogu i mobitel držati u rukama. Vidim da ste u frci zbog mojih dijagnoza, ali znate mene...pa moram ja držati sve u stanju pripravnosti. Ma nema brige, idem dalje svojim dobro ugaženim putem. Svaki Božić kao neki film 'Sam u kući', a kod mene nikako da bude na programu ništa osim Božić u bolnici 98765457854. dio. Pusaaaa svima od šašavice i ogromno hvala" piše Ena.

Podsjetimo, Ena je do sada prošla pet hirurških otvaranja glave, tri sepse, godinu i pol bila je u invalidskim kolicima, dobila je dijabetes, operirala nogu, ali se i dalje svakodnevno s veseljem i radošću javlja prijateljima na Facebooku. No, u posljednjih mjesec i pol dana Eni se stanje pogoršalo i završila je u bolnici u Zagrebu na Intenzivnoj njezi.

Iz krvi su joj nestajali trombociti i majka kaže da je slučajno zakasnila samo nekoliko sati sa dolaskom u bolnicu, vjerovatno bi izgubili Enu jer bi iskrvarila.

Tijelo joj je bilo puno ogromnih plavih hematoma, primala je krv i infuziju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.