REGION

Hrvatska: Pronađeni posmrtni ostaci pripadaju nestaloj Francuskinji

Fena

16.1.2018

Molekularno-genetska analiza posmrtnih ostataka pronađenih 7. januara u zaseoku Ključu u Tržiću Tounjskom nedvojbeno upućuju na to da su pronađeni posmrtni ostaci nestale francuske državljanke An-Sesil Pinel (Anne-Cecile, 27), javilo je karlovačko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO).

Pinel je nestala u ljeto 2014., dok je bila na festivalu "Momento Demento" u Tržiću Primišljanskom, mjestu udaljenom samo kilometar i pol od mjesta na kojem su tri godine poslije pronađeni njeni posmrtni ostaci.

Mnogi su pretraživali teren u potrazi za nestalom Pinel, ali je HGSS pretraživanje dopustio samo na mjestima koja nisu bila minski sumnjiva. Zaselak Ključ, rekao je za Hinu čelnik HGSS-ove komisije za tehnike spašavanja i školovanje kadrova Dubravko Butala, tada je bio na kartama Hrvatskog centra za razminiranje kao minski sumnjivo područje, s postavljenim pločama "mine", te se pretraživao samo iz zraka, helikopterima.

Na pitanje Hine o uzroku i mjestu smrti, ŽDO je odgovorio da se još čeka obdukcijski nalaz te da je potvrda identiteta sve o čemu zasad može saopćiti.

I molekularno-genetska analiza i obdukcija obavljaju se na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu, s tim da je ŽDO radi identifikacije pronađenog kostura zatražio hitnu DNA analizu i usporedbu s uzorcima roditelja mlade Francuskinje zbog njih i zbog interesa javnosti.

Kostur je 7. januara pronašla grupa lovaca Lovačkog društva Srnjak iz Tounja, a u uviđaj i rasvjetljavanje tog smrtnog slučaja, osim Ogulina i Karlovca, uključio se i Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić".

Lovci su tada policiji potpisali izjavu da neće javno iznositi što su vidjeli i čuli u vezi s tim slučajem kako ne bi ometali uviđaj, izvide ili moguće kriminalističko istraživanje, rekao je za Hinu predsjednik Lovačkog saveza Karlovačke županije Vinko Pavlić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.