REGION

Pijani Riječanin udarao ženu pred djetetom, lupao joj glavom o pločice i gurao joj jorgan u usta

Novi list

22.1.2018

Prošlog vikenda pritvoren je 34-godišnji Riječanin pod sumnjom da je počinio pet kaznenih djela.

Sumnja se da je vanbračnoj supruzi prijetio je da će je ubiti, tukao je, udarao joj glavom o pod te joj onemogućavao druženje s prijateljima i provjeravao njen mobitel. Višegodišnja maltretiranja vanbračne supruge znala su se događati i pred njihovim djetetom, javlja Novi list.

tridesetčetverogodišnjeg M. V. tereti se za nasilje u porodici, prijetnju, tjelesnu povredu, oštećenje tuđe stvari i povredu djetetovih prava.

Prema kaznenoj prijavi, Riječanin je u posljednjih šest godina prijetio vanbračnoj supruzi da će je ubiti, usmrtiti njenog oca, sve ih zaklati. Posljednje zlostavljanje dogodilo se u četvrtak navečer.

Tereti se da je ženu šamarao, hvatao je za vrat te u jednom trenutku udarao njenom glavom o podne pločice. Bacao je ženu na krevet i gurao joj jorgan u usta. Žena je lakše povrijeđena.

Uzeo joj je mobitel marke Samsung i bacio ga u zid.

Sumnja se kako je posljednje dvije i po godine intenzivno maltretirao suprugu. Situacija se pogoršala sredinom 2015. godine kroz učestalo vrijeđanje, nazivanje pogrdnim imenima, onemogućavanje druženja s prijateljima, provjeravanje mobitela. Šamarao ju je, čupao joj kosu, stiskao je za vrat i razbijao joj imovinu.

Nasilnik je osumnjičen i za kazneno djelo povrede djetetovih prava jer je svojim ponašanjem negativno utjecao na razvoj djeteta. Zlostavljanje majke odigravalo se pred djetetom, a dijete ga je u takvim situacijama molilo da ne tuče majku.

Nakon posljednjeg ispada u četvrtak navečer Riječanin je prijavljen policiji. Uhapšen je i podvrgnut kriminalističkom istraživanju, a nakon policijske istrage priveden je na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo.

Tvrdio je da ga supruga lažno prijavljuje, ali ipak je priznao da je u četvrtak došlo do svađe i naguravanja, da je moguće da ju je i udario, ali da je tada bio u alkoholiziranom stanju.

M. V. priveden je pred sutkinju istrage Županijskog suda u Rijeci koja mu je odredila istražni zatvor, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo. Službeni podaci govore da je do sada već osuđivan i prekršajno procesuiran zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.