REGION

Bandić o skupocjenom Mercedesu: Kad budem pisao političke memoare, bit će čitaniji nego Čerčilovi

Avaz.ba

23.1.2018

Nakon što je jučer zagrebački gradonačelnik Milan Bandić bio izložen brojnim kritikama kad je snimljen u novom skupocjenom Mercedesu E klase daruvarskih registarskih oznaka, danas se na konferenciji za medije iz garaže Gradske uprave obratio javnosti o tom pitanju.

Daruvarska registracija

U luksuznoj limuzini Bandić je jučer stigao u sjedište Javne vatrogasne jedinice gdje je vatrogascu Tihomiru Kuneku uručio Medalju Grada Zagreba zbog požrtvovnosti tokom gašenja kuće u Petrovoj ulici. 

Najjeftiniji model ovog automobila košta oko 375.000 kuna (oko 100.000 KM). No, iz Bandićeva ureda javili su kako se ne radi o novom vozilu već o zamjenskom, što su potvrdili i u kompaniji Last minute rent-a-car. 

Konferenciji će, uz gradonačelnika, prisustvovali pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco, šef garaže Rafael Spajić, vozači gradonačelnika Ivan Jurčić i Zdravko Krajina te, s obzirom na situaciju, i pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić.

Što se tiče vozila koje koristi gradonačelnik, riječ je o zamjenskom vozilu jer je njegovo vozilo sa zagrebačkim brojevima trenutno na servisu i kvar će biti otklonjen kroz nekoliko dana - rekao je Rafael Spajić. 

Riječ je preuzeo pročelnik ureda gradonačelnika koji kaže da nema drame i da je situacija potpuno uredna.

Poslovanje ureda gradonačelnika je uobičajeno i uredno. Sva vozila su nabavljena putem javne nabave. Ovo vozilo nije u našoj redovnoj floti nego je zamjensko vozilo, a bitno je naglasiti da to Grad zagreb ne košta ništa. Sam vozni park Grada Zagreba ima 82 vozila u Gradskoj upravi i nabavljeni su putem javne nabave, nabava putem rent-a cara je jeftinija nego putem operativnog leasinga. Ovo je sasvim uobičajena situacija - rekao je Miro Laco. 

Gradonačelnik Bandić osvrnuo se na sigurnosne aspekte i ‘kvar automobila gradonačelnika’.

Moram reći da sam jako sretan da smo pobudili ovoliku pažnju. Da smo napravili tri vrtića i tri škole, ja ne bih vidio pola ovih televizija kao sada. Imam 62 godine i još uvijek me ugodno iznenadite. Zvali su me prijatelji Janjevci iz Dubrave i Imoćani i rekli da svi imaju sličan ili isti auto kao što sam ja vozio. Rekli su mi da će mi dati auto ako mi netko ne bude dao mira, ako me budu zafrkavali. Mislim da smo mi u banani. 2018. godine u Hrvatskoj baviti se ovim stvarimna je ispod razine ljudskog dostojanstva. Mediji su jadni, pa i televizije, koje se bave ovim čime se mi bavimo. Imamo važnih problema u gradu i Hrvatskoj. Ovo je karikatura. Kad budem pisao političke memoare, bit će čitaniji nego Čerčilovi (Churchill) u Engleskoj. Hvala vam što ste došli. Danas mi je rekla jedna novinarka i da ozbiljno sumnja da auto koje vozim nije zamjensko auto. Ja sam mislio da sam u Gajevoj. To je strašno. Gdje mi živimo? - rekao je Bandić i dodao: 

- Da sam u crkvi, prekrstio bih se, ali neću. Neću vrijeđati vjernike - rekao je Bandić i još se jednom zahvalio ‘svojim Janjevcima u Dubravi’. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.