REGION

Plenković ide na skup u Davosu

Avaz.ba

23.1.2018

Predsjednik vlade Hrvatske Andrej Plenković učestvovat će u četvrtak i petak na Svjetskom ekonomskom forumu u švicarskom Davosu tokom kojeg će imati niz bilateralnih susreta sa svjetskim političkim čelnicima i predstavnicima poslovnog svijeta.   

Na forumu koji raspravlja o svjetskim problemima će prisustvovati više od 2500 sudionika i 70 svjetskih vođa, među kojima su svi evropski čelnici, uključujući predsjednika Francuske Emanuela Makrona, njemačku kancelarku Angelu Merkel, britansku premijerku Terezu Mej. Skupu se u utorak obratio indijski premijer Narendra Modi, a u petak će to učiniti američki predsjednik Donald Tramp.

Hrvatski premijer Andrej Plenković u Davos stiže rano u četvrtak i svoje sudjelovanje na forumu započinje bilateralnim susretom s izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, rečeno je za Hinu iz vlade, nakon čega će prisustvovati obraćanju predsjednika Evropske komisije Žana Kloda Junkera.

Osim s Netanjahuom, Plenković će u četvrtak imati bilateralni susret s grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom, holandskim premijerom Markom Ruteom, albanskim premijerom Edijem Ramom i ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.