REGION

Hrvatska: Nepoznati muškarci nožem napali taksistu

Avaz.ba

1.2.2018

Zagrebačka policija intenzivno traga za dvojicom napadača na 50-godišnjeg zagrebačkog taksistu koji je u srijedu ujutro teško povrijeđen u jednom zagrebačkom naselju.

Dvojica mladića došla su oko sedam sati u srijedu pred Radio Taxi Zagreb i počeli bacati kamenčiće u prozore. Jedan od zaposlenih otvorio je prozor i pitao ih zašto bacaju kamenčiće i šta trebaju, na šta su oni odgovorili da trebaju taksi. Putem radioveze pozvali su najbližeg slobodnog taksistu i sa stajališta u Travnom došao je B. Č. svojim Ford Mondeom koji taksira već 20-ak godina. 

Tokom vožnje, nakon što su skrenuli u jednu ulicu u Folnegovićevom naselju, taksisti su prislonili nož pod vrat i od njega zatražili novac. Taksist im je pružio otpor, ali su ga napadači porezali nožem i presjekli mu tetive na ruci, nakon čega su pobjegli iz vozila, piše Jutarnji list.

Taksista je o napadu uspio obavijestiti dispečerski centar i brzo su došli i Hitna pomoć i policija koja je krenula u potragu za napadačima. Napadače su, navodno, snimile nadzorne kamere koje pokrivaju prostor ispred sjedišta i policija je već izuzela te snimke i krenula u potragu.

Napad je za Dnevnik.hr potvrdila i zagrebačka policija, iz koje su kazali kako je bila riječ o pokušaju razbojništva te dodali kako je povreda koju je pretrpio 51-godišnji taksista okarakterizirana kao lakša. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.