REGION

Bojao se da ga ne ubiju: Bježao policiji pa pronađen mrtav

Dnevnik.hr

Dnevnik.hr

11.2.2018

Rutinska kontrola saobraćaja u okolini Delnica pretvorila se u pravu filmsku potjeru. Na sva upozorenja policije mladić je odbijao stati.

"Moj sin je vozio bez vozačke dozvole, on se uplašio policije", kaže Jelenko Šnajder, otac preminulog mladića. 

Kobne večeri u vozilu je bila i Mateja Grublješić. 

"Policajac je stavio tablu, on je rekao da neće stati i počeo je bježati. Mi smo rekli, Deni stani, stani, neće te tući. On se bojao da ga ne bi ubio od batina", ispričala je Mateja. 

Zajedno s troje prijatelja Deni je bježao još desetak kilometara. Nakon što su ostali bez goriva policija je odmah uhapsila tri osobe, a 22-godišnji vozač dao se odmah u bijeg.

Kako ga policija nije pronašla, njegov nestanak prijavili su roditelji, a u akciju je uključen i HGSS. Puna dva dana svi su tragali za odbjeglim mladićem. 

"Njegovo tijelo zatečeno je na izuzetno nepristupačnom, šumovitom terenu na području Lokava. Radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci", kaže Mirjana Kulaš iz PU primorsko-goranske.

Mladić je, kako saznaje Dnevnik.hr, otprije poznat policiji. Ovakav rasplet potrage u porodici Šnajder nisu očekivali.

Je li uistinu bježao samo zbog vožnje bez vozačke ili je posrijedi nešto drugo, trebala bi otkriti istraga. Mještani Delnica su u šoku. 

Kako bi se izbjegle ovakve tragedije iz HGSS-a pozivaju građane na dodatan oprez. 

"Treba se dobro obući, višesojno, obući kapu, imati dobre cipele i dobro je imati malo kondicije", kaže Branko Šeparović iz HGSS-a Delnice.

Tačan uzrok smrti 22-godišnjaka trebala bi utvrditi obdukcija, no policija ne isključuje mogućnost da se mladić tokom bijega zbog niskih temperatura smrznuo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.