REGION

Vučić se sastao sa Plenkovićem, upisao se u Zlatnu knjigu

B92

12.2.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je razgovore u Zagrebu sastankom sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Plenković je dočekao Vučića ispred sjedišta Vlade, na Markovom trgu, a Vučić se potom upisao u Zlatnu knjigu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da je s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem razgovarao o pravima manjina i temama od interesa za obje strane.

- Razgovarao sam s Plenkovićem о temama od interesa za obje strane, manjinskim pravima, o tome koliko je učinjeno i koliko možemo da učinimo - objavio je Vučić na Twiteru pošto se u Zagrebu sastao sa hrvatskim premijerom.

On je danas po dolasku u Banske dvore izrazio uvjerenje da će odnosi dvije zemlje i dva naroda biti značajno unaprijeđeni.

- Siguran sam da će Vlada Hrvatske kao i svi mi iz Srbije tom važnom i pozitivnom procesu dati puni doprinos - napisao je u Zlatnoj knjizi.

Plenković je uoči razgovora najavio da će sa srbijanskim predsjednikom otvoriti i pitanje ratne odštete.


Vučić je doputovao u dvodnevnu posjetu Zagrebu gdje se sastao prvo sa predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović s kojom je razgovarao o rješavanju otovrenih pitanja, prije svega sudbini nestalih, položaju manjina, pitanju granica i pravosudnim pitanjima.

Vučić i Plenković prvo su vodili "tet-a tet" razgovore, a potom su nastavili sa članovima državnih delegacija tokom radnog ručka.Predsjednik Srbije popodne će se sastati i sa predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem, a potom će se zajedno sa predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović obratiti učesnicima Privrednog foruma u Hrvatskoj privrednoj komori i posjetiti Mitropoliju zagrebačko-ljubljansku.

Drugog dana posjete, u utorak Vučić će posjetiti opštinu Gvozd, naselje Vrginmost i prisustvovati skupštini Srpskog narodnog vijeća u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, čime završava njegova posjeta Hrvatskoj.

Predviđeno je i održavanje radnog ručka kojem će, uz predsjednika Srbije i premijera Hrvatske, prisustvovati i delegacije.

Vučić, nakon toga, prelazi na drugu stranu Markovog trga, u Sabor, gdje će razgovarati sa predsjednikom parlamenta Gordanom Jandrokovićem.

Prije toga, Vučić se na Pantovčaku sastao sa Kolindom Grabar Kitarović. Predsjednica Hrvatske navela je, poslije sastanka u Zagrebu sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, da nisu razgovarali o prošlosti.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.