Hebrang: Srbija je agresor, a Vučić dok hoda po Hrvatskoj, misli da je u Srbiji

HRT
13.02.2018 11:01

Bivši potpredsjednik Vlade Hrvatske Andrija Hebrang je tokom gostovanja na HRT-u podsjetio na Rezoluciju Vijeća Evrope u kojoj stoji da bez istine nema pomirenja. Tako je komentirao posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj.

- Istina je ta da je Srbija bila agresor, da se rat vodio isključivo na prostoru Republike Hrvatske, da noga hrvatskog vojnika nije stupila ni korak na teritorij Republike Srbije, da je ovdje počinjena šteta od 250 milijardi dolara - rekao je Hebrang.

Ključan problem vidi u tome što se, po njegovom mišljenju, nismo dogovorili ko je bio agresor, a ko žrtva. Ističe da se odnos Srbije i Hrvatske ne može povezivati s Francuskom i Njemačkom koje su se nakon Drugog svjetskog rata pomirile.

Rekao je i kako se kuća ne gradi od krova već od temelja, aludirajući da komisije koje se planiraju osnovati s ciljem poboljšanja odnosa između dviju zemalja - neće ispuniti svrhu. Hebrang smatra kako je predsjednik Vučić posljednja osoba s kojom bi se trebalo razgovarati o pomirenju.

- On dok hoda po Hrvatskoj - misli da je u Srbiji - kazao je Hebrang.

NA VRH