REGION

Kolinda Grabar-Kitarović: Ramljakova pozicija je neodrživa

index.hr

21.2.2018

Kada je Kolinda Grabar-Kitarović dala intervju "Globusu", tada se još nije znalo da će Ramljak podnijeti ostavku. Rekla je da niti jedan pojedinac nije vrijedan kompromitirati sve dobro što je napravljeno u proteklih deset mjeseci u krizi s "Agrokorom", a posebno je brine, istaknula je, činjenica da je slučaj "Agrokor" vVladi oduzeo toliko energije da se svi sada bave gašenjem požara umjesto investicijama, otvaranjem novih radnih mjesta i reformom državne uprave.

Na pitanje o njezinom razlazu s Vladom oko "Agrokora" i kako ocjenjuje vladino upravljanje tom krizom, Grabar-Kitarović je rekla: "Da, bila sam vrlo kritična prema honorarima savjetnika. Mislim da su oni pretjerani, duboko nemoralni i da je u konačnici riječ o sukobu interesa. A najnovije informacije po kojima je gospodin Ramljak bio, nakon imenovanja za vladinog povjerenika, još dvadeset dana zaposlen u kompaniji "Texo Management", koja je kasnije sklopila milionski ugovor s "AlixPartnersom", dakle posredno s "Agrokorom", po mom mišljenju čine poziciju gospodina Ramljaka, kao vladinog povjerenika, neodrživom.

Niti jedan pojedinac nije vrijedan kompromitirati sve dobro što je napravljeno u proteklih deset mjeseci, rekla je u intervjuu koji je dala "Globusu".

- Treba biti fer i priznati da se ova vlada našla u krizi s "Agrokorom", koja nije nastala preko noći i u nastalim okolnostima preuzela je odgovornost te spriječila urušavanje privrednog sistema. Ono što je dobro jeste da se stanje stabiliziralo, da su sačuvani poslovi i radna mjesta. A riječ je o ogromnom broju ljudi. Ali moram reći i to da me posebno brine činjenica da je slučaj "Agrokor" Vladi oduzeo toliko energije da se svi sada bavimo gašenjem požara, a ne novim investicijama, otvaranjem novih radnih mjesta, reformom državne uprave - kazala je predsjednica Hrvatske.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.