REGION

Ramljak objasnio zašto je podnio ostavku

Večernj.hr

21.2.2018

Ramljak u pismu premijeru Andreju Plenkoviću kaže da shvata kako više nema njegovo povjerenje zbog dugog perioda tišine u kojem se Plenković nije izjasnio o njegovom izvještaju o angažiranju savjetnika. 

– Bez jasne podrške cijele Vlade zakonitom provođenju postupka, kao vanredni povjerenik ja nisam više u mogućnosti provoditi postupak vanredne uprave. Zato što tu podršku nemam, procjenjujem da postupak ne mogu dovesti do postizanja nagodbe među vjerovnicima u zakonom predviđenom roku – piše Ramljak.

Ramljak tvrdi da je sa suradnicima i zaposlenicima stabilizirao poslovanje, da su očuvali zaposlenost, spriječili propast dobavljača i stvorili preduslove da povjerioci mogu ispregovarati nagodbu do kraja. 

– Nažalost, neizvjesnost vezana uz moj ostanak na mjestu vanrednog povjerenika, koju su stvorile politika i razne interesne skupine, snažno radi protiv ovog procesa. Neopozivu ostavku na mjesto vanrednog povjerenika dajem kako ne bih osobno postao prepreka postizanju nagodbe, jer ne vidim drugi način na koji bih mogao odblokirati pat-poziciju u koju je postupak doveden, tvrdi Ramljak. 

– Prije nekoliko dana u Saboru Republike Hrvatske iznio sam niz argumenata koji detaljno objašnjavaju sve aspekte postupka vanredne uprave, sve odluke koje sam donio kao i sve razloge zbog kojih su odluke bile upravo takve. Iza svega što sam tada rekao i dalje stojim, piše u ostavci.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.