REGION

Ko su Fabris Peruško i Irena Weber, ljudi koji će zamijeniti Ramljaka u "Agrokoru"?

Index.hr

Index.hr

27.2.2018

Premijer Hrvatske Andrej Plenković napokon je pronašao zamjenu za Antu Ramljaka, a najkraću šibicu izvukli su Fabris Peruško, dosadašnji član uprave "Tiska" i Irena Weber, koja je i do sad radila na poslovima restrukturiranja "Agrokora".

Fabris Peruško i do sad je, kao član uprave "Tiska", jedne od firmi iz sistema, bio uključen u proces restrukturiranja "Agrokora".

Što se tiče formalnog obrazovanja, diplomirao je na Fakultetu za elektrotehniku Univerziteta u Ljubljani, magistrirao na Ekonomskom fakultetu istog univerziteta, te je 2007. godine završio MBA na "Babson" koledžu u Bostonu.

Zanimljivo je da je, između ostalog, pet godina radio kao konsultant u firmi "McKinsey", gdje se bavio restrukturiranjima u različitim industrijama, od bankarstva do FMCG i tehnologije u Evropi i Rusiji.

"McKinsey" je radio na poslovima integracije "Mercatora" u "Agrokor", nakon što je Ivica Todorić preuzeo najveći slovenski trgovački lanac što ga je na kraju, prema mišljenjima mnogih, i dovelo do bankrota.

Peruško je radio i u Rusiji, gdje je bio direktor operacija vodećeg ruskog online trgovca Lamoda.ru koji je u sistemu "Global Fashion Group" iz Londona.

U maju prošle godine došao je u "Tisak", gdje je bio zadužen za finansije i restrukturiranje.

Peruškova zamjenica bit će Irena Weber, koja je do sad bila u savjetničkom timu Ante Ramljaka.

Karijeru je započela u investicijskoj banci CAIB, gdje je u kratkom roku napredovala do pozicije zamjenice direktora.

Nakon toga, 2008. godine prelazi u tadašnju Hypo Alpe Adria banku, gdje je imala više funkcija. Prvo je bila zamjenica izvršnog direktora za poslovanje s pravnim osobama, a zatim direktorica investicijskog bankarstva.

Karijeru nastavlja u Kent banci kao članica uprave, da bi na kraju završila kod Ramljaka, gdje je bila zadužena za imovinski portfelj i non-core djelatnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.