REGION

Oba brata na Mosoru umrli od infarkta?

Index.hr

4.3.2018

Danas oko podneva, nakon što su se popravile vremenske prilike na Mosoru, helikopter HRZ-a prevezao je tijela dvojice nesretno stradale braće u Split.

Nakon dolaska na helidrom tijela su predana mrtvozorniku. Preminuli planinari bili su braća Milan i Aleksandar Stamenov.

I dok su prve informacije govorile da je mlađi brat, 57-godišnji Milan Stamenov, preminuo nakon što se poskliznuo dok je išao po vodu na obližnji izvor, pročelnik HGSS-a za Index kaže da je moguće da je i njemu pozlilo kada je izašao iz doma na čisti zrak.

Radi se o velikoj tragediji, tim više što se radi o dvojici braće. Po svemu sudeći ne radi se zapravo o nekakvoj pogibiji i nesretnom slučaju, već zapravo o bolesti, tj. srčanom udaru, barem jednog od njih. Prema novim saznanjima i za drugog se sumnja da mu je također pozlilo kada je izašao iz doma na čisti zrak. Obojica su bili divni ljudi, dobri duh planinarskog društva i doma na Mosoru.  

Nijedan vikend nisu propuštali kako bi tamo došli. Bili su od pomoći planinarima za bilo što. Aleksandar je bio naš pridruženi član, pomagao je u akcijama spašavanja. Ovo je veliki gubitak za planinarsku zajednicu, jer svi su ih poznavali kao vedre ljude koji su uvijek pomagali kazao je Indexu Vinko Prizmić, pročelnik HGSS-a.

Milanu je, prema Indexovim saznanjima, pozlilo, te je zato izašao iz planinarskog doma. Sumnja se da je zbog toga pao. Brat Aleksandar koji je s još jednim planinarom pronašao tijelo brata, samo je uspio reći: "Ne mogu ja ovo...". Srušio se na mjestu i preminuo od infarkta. 

O tragediji se oglasio i HGSS

O tragediji se danas na svojim stranicama oglasila i Hrvatska gorska služba spašavanja, čiji je pridruženi član bio stariji brat Aleksandar.

Prva nesreća dogodila se vjerovatno zbog poskliznuća prilikom kojeg se dogodio udarac i pad u vodu. Nakon što se osoba nije vratila u planinarski dom iz kojeg je odšetala, pokrenuta je potraga nakon koje je nedugo pronađena. U izvlačenju nesretnog planinara pomogao je i brat koji izgleda nije smogao podnijeti tragediju. U malo vremena mu je pozlilo i, nažalost, i sam je izgubio život.  

Na akciju su se podigli svi raspoloživi članovi HGSS stanice Split, no na žalost bez mogućnosti pomoći - priopćili su.

Prijatelji i kolege opraštaju se na društvenim mrežama

Prijatelji i kolege dvojice braće objavljuju na društvenim mrežama poruke u kojima se opraštaju od njih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.