REGION

Pogledajte snimak spektakularnog hapšenja članova zločinačke grupe "hrvatskog Eskobara"

Index.hr

10.3.2018

Policija je danas na vanrednoj pres-konferenciji u sjedištu MUP-a u Zagrebu prikazala snimak hapšenja pripadnika organizacije "hrvatskog Eskobara" Stjepana Prnjata.  

Podsjetimo, hrvatska policija je prošle sedmice u sklopu velike akcije "Nana" razbila krijumčarski lanac i zaplijenila 100 kilograma kokaina kojeg su osumnjičeni pripadnici zločinačke organizacije krijumčarili iz Južne Amerike u Evropsku uniju preko Hrvatske, prenosi Index.hr.

Uz detalje akcije policija je na pres-konferenciji prikazala i spektakularni snimak hapšenja.

Među uhapšenima je i sam Prnjat, kojeg se spominjalo još 2007., kad su istražioci objavili da su razbili lanac krijumčara heroina i kokaina razgranat po Evropi, uključujući i Hrvatsku.

Na pres-konferenciji policija je otkrila da se radi o visokoorganiziranoj zločinačkoj grupi, a tome u prilog govori i način na koji je bio pakiran kokain koji je zaplijenjen na riječkom kontejnerskom terminalu Brajdice.

Naime, kokain je bio skriven među metalnim otpadom i pakiran u hermetički zatvorene kutije, a uz to je bio obložen olovom i staklenom vunom kako ne bi došlo do uništenja kokaina u transportu, ali ni do detekcije droge.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.