HRVATSKA

Ponovo blokirana imovina Ivice Todorića: Učestvovao u svim inkriminiranim djelima

Dnevnik.hr

15.3.2018

Istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu ponovno je blokirao imovinu Ivici Todoriću te veći dio imovine Tomislavu Lučiću, Ljerki Puljić, Damiru Kuštraku i Oliviju Discordiji. Za ostale osumnjičene i Ivu Balent, Todorićevu kćerku, zahtjev je odbijen.

- Ivica Todorić učestvovao je u svim inkriminiranim djelima dok su ostali okrivljenici učestvovali u pojedinim kaznenim djelima. Stoga je prijedlog osnovan u cijelosti u odnosu na Ivicu Todorića i Olivija Discordiju, u odnosu na Tomislava Lučića, Ljerku Puljić i Damira Kuštraka je djelimično osnovan, dok u odnosu na ostale okrivljenike te u odnosu na protivnicu osiguranja Ivu Balent i ŽDO u Zagrebu nije osnovan - naveo je sudac istrage Krešimir Devčić.

Podsjetimo, "Agrokor" je protiv Ivice Todorića i ostalih osumnjičenih podnio zahtjev za naknadom štete u iznosu od 1,6 milijardi kuna. Sud je odlučio sada ponovo blokirati imovinu onim osumnjičenicima koji bi mogli svojim ponašanjem, prodajom imovine i izvlačenjem novca otežati eventualnu isplatu štete "Agrokoru" nakon okončanja tog postupka.

Ova je presuda još nepravomoćna te osumnjičenici imaju pravo žalbe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.