PREGOVORI

"Agrokor" i "Sberbank" postigli dogovor, Rusi se vraćaju u igru

Index.hr

21.3.2018

"Agrokor" i "Sberbank" postigli su sporazum koji omogućuje povratak "Sberbanka" u pregovore o nagodbi, a koji predviđa da vanredna uprava priznaje potražnju ove banke, dok će ta ruska banka povući svoje tužbe, objavili su u srijedu vanredni povjerenik "Agrokora" Fabris Peruško i predstavnik "Sberbanka" Sergej Volk.

U izjavi novinarima, Volk je izjavio da su "Sberbank" i "Agrokor" dogovorili određene korake u rješavanju problema te da se ta banka vraća za sto kako bi se postigla nagodba. 

Fabris je objasnio kako dogovor znači da vanredna uprava priznaje potražnju "Sberbanke", dok će s druge strane ova banka povući svoje tužbe u dogovorenom razdoblju.

Sa strane "Agrokora", ovaj dogovor sa "Sberbankom" omogućava da postignemo nagodbu koja će imati široku potporu dužnika, rekao je Fabris, izražavajući zadovoljstvo dogovorom, javlja Index. 

Vanredni povjerenik saopćio je i da su danas završeni razgovori koji su u Splitu vođeni s članovima Privremenog dužničkog vijeća u proširenom sastavu, a uvjeren je i da će do 10. aprila imati gotov okvir nagodbe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.