PLJAČKA

Kamere snimile filmsku pljačku u Hrvatskoj: Eksplozivom raznijeli bankomat

24sata.hr

30.3.2018

Probudila me snažna eksplozija. Pomislio sam da je sudar, no kada sam izišao, čuo se alarm. Vidio sam da je u eksploziji uništen bankomat, rekao je za 24sata.hr stanovnik naselja Dubovac.

Njega, kao i ostale stanare te karlovačke gradske četvrti, u petak u 2.30 sati probudila je snažna eksplozija na bankomatu Karlovačke banke, koji se nalazi u izlogu trgovine.

Eksplozija je uništila kućište bankomata iz kojeg su lopovi potom odnijeli novac. Njegovi dijelovi rasuti su širom parkirališta, a u eksploziji nije popucalo nijedno staklo izloga ni vrata uz koja je ugrađen. Policija je izvijestila tek da je u 2.49 sati došlo do eksplozije i oštećenja bankomata, prilikom čega je nastala materijalna šteta, ali da nema povrijeđenih.

Voditelj poslovnice nije htio komentirati pljačku, tek je rekao da ga je eksplozija iznenadila kao i ostale Karlovčane, jer ovakav način pljačke u Karlovcu još nije viđen. Akciju lopova snimila je jedna od nadzornih kamera u blizini. Na snimku koji traje oko šest minuta, jasno se vidi kako uz bankomat staje srebreni karavan. S mjesta suvozača izlazi jedan počinilac odjeven u crvenu jaknu s kapom na glavi i iz automobila izvlači gumenu cijev za plin.

Ubrzo mu se pridružuje još jedan počinilac, odjeven u tamnoplavu jaknu s kapuljačom. On iz automobila vadi dugačku plinsku bocu i spaja je na cijev koju su ugurali u kućište bankomata. Nakon toga lopovi odlaze, no već se za nekoliko sekundi vraćaju i ponavljaju postupak.

Kroz nekoliko sekundi vidi se eksplozija, a oba počinioca trče u trgovinu te s unutrašnje strane bankomata uzimaju kasete s novcem i bježe. Još se ne zna koliko su lopovi odnijeli.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.