REGION

Grabar-Kitarović incident nazvala ''divljaštvom osuđenog ratnog zločinca''

Fena

18.4.2018

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović osudila je kao "divljaštvo osuđenog ratnog zločinca" incident u kojem je Vojislav Šešelj pogazio hrvatsku zastavu i vrijeđao delegaciju hrvatskog parlamenta, koja je zbog toga prekinula službenu posjetu Srbiji.

Zastupnik u Narodnoj skupštini je na ulazu u parlament u Beogradu, zajedno s još jednim radikalnim zastupnikom, oskrnavio hrvatsku državnu zastavu, a nakon toga je članovima hrvatske delegacije uputio uvredljive poruke.

Grabar-Kitarović smatra da je odluka predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića da se vrati u Zagreb "bio jedini mogući odgovor na divljaštvo osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja", kojeg je UN-ov sud osudio na deset godina zatvora zbog progona Hrvata iz Vojvodine devedesetih godina, prenosi Hina.

- Njegovo gaženje hrvatske zastave izraz je nemoći predvodnika poražene zločinačke politike koja je donijela mnoga zla hrvatskom narodu, uključujući Hrvate u Vojvodini. Njemu i takvima najveća je kazna postojanje nezavisne hrvatske države i potpuni slom projekta ''Velike Srbije'' - smatra Grabar-Kitarović.

Pozdravila je reakciju najviših srbijanskih dužnosnika, nadajući se da incident neće pokvariti napredak u odnosima Hrvatske i Srbije koji je postignut u posljednjih nekoliko mjeseci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.