REGION

Grabar-Kitarović: Ako je Šešelj gazio zastavu, treba biti adekvatno kažnjen

Fena

19.4.2018

Srbija sada mora utvrditi je li Vojislav Šešelj zaista učinio to što kaže da jeste, a u slučaju da se utvrdi da je zaista gazio hrvatsku zastavu, trebao bi biti adekvatno i kažnjen, rekla je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tokom obilaska otoka šibenskog arhipelaga i priobalja Šibensko-kninske županije, u koju je privremeno izmjestila svoj ured. 

Nakon obilaska otoka Žirja i Prvića, predsjednica Hrvatske je prokomentirala incident koji je u Skupštini Srbije u srijedu izazvao ratni zločinac Šešelj gazeći hrvatsku zastavu, a zbog kojeg je delegacija Hrvatskog sabora prekinula posjetu Srbiji.

- U slučaju da se utvrdi da je Šešelj uistinu gazio hrvatsku zastavu, trebao bi biti adekvatno kažnjen - kazala je Grabar-Kitarović.

Jučerašnji incident narušio je odnose Hrvatske i Srbije, dodala je i izrazila nadu da to neće izazvati dodatno verbalno nasilje te da neće biti drugih posljedica, prenosi Hina.

Također, poručila je i da ne zna ko je srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću rekao da je tokom njegovog boravka u Hrvatskoj zapaljena srpska zastava, ali da to nije istina i da to može potvrditi i Ambasada Srbije u Hrvatskoj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.