REGION

Ozbiljno upozorenje pilota Croatia Airlinesa: Nema ko letjeti, a nema ni aviona

Index.hr

22.4.2018

Iz Hrvatskog sindikata prometnih pilota danas su izvijestili kako su uputili drugo otvoreno pismo predsjedniku vlade RH Andreju Plenkoviću u kojem su ga ponovo upozorili na, kako tvrde, alarmantnu situaciju u kompaniji i "debakl" s izborom novog direktora. 

U priopćenju podsjećaju da su još u januaru poslali apel predsjedniku vlade, a o problemima Croatia Airlinesa na sastanku 14. februara stručnom prezentacijom upoznali su i ministra prometa.

"Tada smo upozorili na alarmantnu situaciju u kompaniji i izrazili bojazan da će se cjelokupni sistem Croatia Airlines raspasti. Nažalost, pokazalo se da smo u pravu. Kompanija je pred kolapsom, a sezona je počela", navode iz Hrvatskog sindikata prometnih pilota, prenosi Index.hr.

Razlog tome je, tvrde, nerealno planiranje rokova za zimsko održavanje aviona zbog čega se s ljetnim redom letenja krenulo bez dva vlastita aviona koji će imati kašnjenje s ulaskom u promet od mjesec i pol dana. Zato se, dodaju, na letove aviona Dash Q400 stavljaju Airbusi A319/A320, pa su avioni sa 174 sjedala, umjesto onih od 76 sjedala, prevozili po 17 putnika i gubili enorman novac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.