ODLUKA SUDA

Todoriću blokirana 64 miliona eura, finansira ga supruga

Tportal.hr
23.04.2018 17:07

Osnivaču "Agrokora" Ivici Todoriću blokirana su 64,4 miliona eura u četiri države, saznaje se od njegove odbrane, a boravak u Londonu finansira novcem dobivenim od prodaje roditeljske kuće Todorićeve supruge.

Todoriću su blokirana 64,4 miliona eura u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Holandiji i Kanadi.

Njegova supruga prodala je porodičnu kuću za 250.000 eura i taj je novac donijela i uredno prijavila u Britaniji. Iz toga iznosa plaćena je Todorićeva kaucija i plaćaju se troškovi života u Londonu.

Osnivač "Agrokora" Ivica Todorić ostat će na slobodi uz strožije mjere opreza do pravomoćnosti odluke o izručenju Hrvatskoj, objavila je sutkinja Vestminsterskog suda Ema Arbuthnot.

Mjere opreza su nešto postrožene u odnosu na one kojima je Todorić bio podvrgnut do danas. Umjesto dva puta sedmično, Todorić će se u nadležnu londonsku policijsku stanicu morati javljati svaki dan, a nakon 21 sat ne smije napuštati kuću.

Sutkinja Vestminsterskog suda odobrila je ranije izručenje Ivice Todorića Hrvatskoj jer nije pronašla dokaze da ga politički progoni. Osnivač "Agrokora" ima sedam dana za žalbu.

NA VRH