PREDSJEDNICA HRVATSKE

Grabar-Kitarović: Todoriću je u interesu stati pred hrvatski sud

Fena

24.4.2018

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u utorak kako smatra da je u interesu Ivice Todorića stati pred hrvatski sud i odgovoriti na sva pitanja, a također je kazala kako vjeruje da će "Agrokor" nastaviti s urednim poslovanjem.

Na pitanje novinara o jučerašnjoj odluci suda u Londonu o izručenju Ivice Todorića, čime su odbačene njegove tvrdnje da je politički progonjen i da su mu ugrožena ljudska prava, Grabar-Kitarović je kazala da, iako je riječ o prvostepenoj presudi, smatra da je odluka dobra jer pokazuje kako postoji povjerenje da niko u Hrvatskoj neće biti žrtva nekog političkog procesa te da može očekivati fer suđenje, prenosi Hina.

- Osobno mislim da je u interesu gospodina Todorića da dođe u Hrvatsku i stane pred sud i objasni sve ono što je rekao, koliko je učinio za Hrvatsku i da pobije navode koje mu optužnica donosi - izjavila je Grabar-Kitarović.

Kazala je da ne želi prejudicirati ničiju odluku niti koga proglašavati a priori krivim i odgovornim, napomenuvši da, kada je riječ o sudskom postupku, uvijek moramo ići od pretpostavke nevinosti, to jest da je svako nevin dok mu se ne dokaže krivnja.

- Vjerujem da će gospodin Todorić naići upravo na takav proces u Hrvatskoj - ustvrdila je Grabar-Kitarović.

Dodala je da vjeruje da "Agrokor" može imati bolju budućnost te poručuje da je sada potrebno snažnije upravljati i uzeti neke procese u ruke i prije svega voditi računa o dobrobiti same kompanije, u smislu kako postići dobit koja će omogućiti naplatu vjerovnika, ali i zadržavanje te u konačnici i bolje plaće za sve "Agrokorove" radnike.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.