HRVATSKA

Brodolom kod Hvara: Norvežanima potonula jahta pa pobjegli na splav

Večernji.hr

3.5.2018

Dvije osobe spašene su u srijedu, nakon što im je potonula jahta u moru kod Hvara.

Nacionalna centrala za usklađivanje traganja i spašavanja na moru zaprimila je poziv u 14.15 sati. Obaviještena je da se na pola puta između Brača i Hvara dogodio brodolom. 

Državljanima Norveške je počelo prodirati more u potpalublje pa su bili prisiljeni napustiti brod i evakuirati se na splav. Službenici Lučke stanice Milna u 15.50 sati došli su na mjesto događaja i pronašli brodolomce i njihovog psa kako plutaju na splavu sa sjeverne strane otoka Hvara. 

Tamo su zatekli i jahtu ''Anne Kirsti'' kako tone. 

Brodolomci su nepovrijeđeni ukrcani na spasilačku brodicu LI Milna te prevezeni u Milnu, a radnici firme za pružanje komercijalne pomoći plovilima na moru oteglili su motornu jahtu u uvalu Pokrivenik. Na mjestu nesreće nije uočeno onečišćenje mora. Službenici Lučke ispostave Milna pokrenuli su uviđaj o uzrocima ove pomorske nesreće, a od dvočlane posade – brodolomaca uzete su izjave.

- Riječ je o dvoje državljana Kraljevine Norveške, skipperu te ujedno vlasniku motorne jahte (W. O. J., rođen 1960.) i drugoj članici posade (rođena 1968. godine) – stoji u saopćenju Ministarstva mora, prometa i veza.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.