JEZIVO Portparol dubrovačke policije potvrdila je istinitost poruka

Nakon smrti majke, djevojčica iz Dubrovnika dobila užasne poruke: "Nemaš više nikoga, umri i ti"

Index.hr
08.05.2018 18:57

Dubrovnik potresa priča o jezivom vršnjačkom nasilju. Posljednja dva dana tim gradom se šire odvratne poruke koje je dobila djevojčica koja je ostala bez majke prošle sedmice u saobraćajnoj nesreći.

Poruke je nesretna djevojčica dobila na društvenim mrežama, a anonimni pošiljalac, vjerovatno vršnjak ili vršnjakinja, se na najodvratniji način naslađuje zbog tragedije u porodici, uz strašne uvrede.

- Nemaš ni mamu ni tatu i sad ideš u dom. Neka ti, tako ti i treba, hvala Bogu što si izgubila roditelje, sad nemaš više nikoga. Još samo da ti sestra umre i to je to, ali bolje da i ti umreš prije nje, droljo. Ne želim te više gledati, odvratno fuj, a ovi ljudi što te žale su debili kojima je žao tebe jer nemaš roditelje ni nikog samo sestru koju ćeš uskoro izgubit jer će nju isvojit a tebe ne. Umri! - samo je dio stravičnih gadosti koje je neko poslao djevojčici.

Iako se u odvratnim porukama spominje da je djevojčica ostala bez oba roditelja, Index.hr piše da to nije slučaj i djevojčica neće završiti u domu, nego će o njoj brigu preuzeti otac i drugi članovi porodice.

Policija provodi kriminalističko istraživanje

Portparol dubrovačke policije potvrdila nam je istinitost poruka i rekla da je policija uključena u čitav slučaj.

- Policija je došla do saznanja o tom događaju, iako nije podnesena službena prijava. Provodimo kriminalističko istraživanje. U pitanju je događaj u koji je uključena maloljetnica, zbog čega ne možemo iznositi nikakve detalje o istraživanju koje provodimo. No, radimo uviđaj i provodimo kriminalističko istraživanje - rekla je za Index portparol Policijske uprave.

Poruke su se brzo počele širiti Dubrovnikom, a sadržaj je mnoge uznemirio, piše Dubrovački Dnevnik. Pišu i da su dubrovačke majke na društvenim mrežama podijelile te poruke te upozorile roditelje da obrate pažnju, provjere šta njihova djeca rade, provjere sadržaj na njihovim mobilnim telefonima i iskreno porazgovaraju s njima o vršnjačkom nasilju. Dio majki na društvenim mrežama tvrdi kako su o navedenom već obaviješteni pojedini direktori i profesori u osnovnim školama.

Oglasi

NA VRH