ZAGREB

Plenković: Bilo bi neustavno da nismo reagirali u slučaju ''Agrokor'

Fena

10.5.2018

Hrvatski premijer Andrej Plenković u četvrtak se kratko osvrnuo na odluku Ustavnog suda o ustavnosti "lex Agrokor", pri čemu je izjavu predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića da je Vlada bila obavezna intervenirati u slučaju ''Agrokor'' ocijenio najbitnijom političkom i pravnom porukom.

- Osim što je Ustavni sud ocijenio da je taj zakon u skladu s Ustavom, kazao je da bi čak bilo i neustavno da Vlada nije reagirala - rekao je Plenković na početku sjednice Vlade RH u osvrtu na ovosedmičnu odluku Ustavnog suda, koji nije prihvatio prijedloge za ocjenu ustavnosti Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, poznatijim kao "lex Agrokor".

Izjavu predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića da je Vlada bila obvezna intervenirati u slučaju ''Agrokor'', jer bi u suprotnom povrijedila ustavne odredbe koje Hrvatsku opisuju kao socijalnu državu, Plenković je ocijenio najbitnijom političkom i pravnom porukom.

Dodao je da svi učesnici u procesu restrukturiranja ''Agrokora'' trebaju dati svoj maksimum da se do zakonskog roka, 10. maja, postigne nagodba s vjerovnicima. Tu očekujem visoki stepen odgovornosti i kooperativnosti, poručio je.

- Vjerujem da će izvanredna uprava, zajedno sa svim akterima ovoga procesa, pronaći dovoljno i snage i umješnosti da se u dinamici u sedmicama koje su pred nama taj veliki posao i realizira - istaknuo je Plenković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.