ŽESTOK OKRŠAJ NA HRT

Političar se razljutio nakon nezgodnog pitanja, letjeli papiri po studiju

Blic.rs
15.05.2018 11:02

Bura poslije ostavke potpredsjednice hrvatske vlade zbog šokantnih mailova koji pokazuju da je namjerno prikrivala situaciju u "Agrokoru", ne jenjava.

Poslije njene jučerašnje ostavke hrvatski mediji odmotavaju klupko veze između Dalić, ekspresno donesenog zakona Lex "Agrokor" i elektronske prepiske sa “suprotnom stranom”.

Burno je bilo i u centralnoj debatnoj emisiji HRT-a "Otvoreno", u kojoj su sagovornici bili predstavnici pozicije i opozicije, koji očigledno imaju oprečne stavove o cijeloj situaciji.

Gosti HTV-ove emisije "Otvoreno" Željko Reiner (HDZ), Gordan Maras (SDP), Tomislav Panenić (Most) i Stjepan Čuraj (HNS), koji je bio u osječkom studiju, a razgovarali su o vrućoj temi - ostavci Martine Dalić.

U jednom momentu, na pitanje voditelja je li normalno da konsultant sedmično zaradi 250.000 kuna (3.400 eura), Željko Reiner iz vladajućeg HDZ-a je odgovorio kako ne zna, prenosi Jutarnji.hr.

- Teško mi je procijeniti koja je cijena konsultanata, možda je to niska cijena, ja to ne znam, ja sam ljekar - odgovorio je potpredsjednik Sabora.

Pokušao je istaknuti činjenicu da je Vlada krenula u spašavanje "Agrokora" u vrijeme kada su police radnji bile prazne, dobavljači prestali da ispručuju robu, a finansijski dugovi se gomilali. Gordan Maras (SDP) direktno ga je pitao hoće li HDZ pristati na izmjene zakona koji bi ponovo omogućio rad Istražne komisije za "Agrokor".

Reiner mu je odgovorio kako bi morao proučiti zakon.

Tomislava Panenića (Most) je razljutio njegov odgovor. Istakao je kako je poražavajuće da vladajući opozicione prijedloge samo stavljaju na dnevni red i uopće ih ne uzimaju u obzir i ne doživljavaju ozbiljno.

Potom je ustao sa stolice, došao do Reinera, srušio na pod papir s njegovog stola i rekao: “Dajte da vidim papir s kojega čitate”.

Tagovi

Agrokor HRT
NA VRH