HRVATSKA

Strašne ispovijesti zlostavljanih žena: Mogu s tobom šta hoću, ja te hranim...

Ilustracija

24sata.hr

24.5.2018

Jadranku Šošić iz Hrvatske jučer je u Petrinji ubio partner. Ona je već treća žena ubijena u ovoj državi za mjesec... Iako je Istanbulska konvencija ratificirana, nadležna ministarstva još nisu počela s njenom provedbom.

Ja sam tvoj muž i ti mene moraš slušati, moraš raditi ono što ti ja kažem

Nekoć zlostavljana žena koja je svog partnera više puta prijavljivala za proživljeno nasilje, zbog inertnosti institucija na kraju je sama odlučila podići optužnicu protiv njega. Jednom ju je u dvorištu kuće rukama zgrabio za ramena i iz sjedećeg je položaja snažno bacio na pod. Potom ju je počeo tući šakom po glavi. Dok je bila trudna, ošamario ju je, vikao na nju, a kad ga je ona zamolila da joj da mira da može dojiti, nasilnik joj je uzeo bebu iz ruku i nije je htio vratiti.

Nazivao ju je pogrdnim imenima, govorio joj je: ''Gusko, glupa si, ništa ne znaš, đubre, ja sam tvoj muž i ti mene moraš slušati, moraš raditi što ti ja kažem. Ako me ikad prevariš, ubit ću te."

Gađao me je pepeljarom i stolicom, često me je šamarao dok sam dojila

Dugih, paklenih 14 godina proživjela je još jedna žena zarobljena u braku s nasilnikom. Svih tih godina ju je nazivao kurvom, kujom, bezobraznicom...

- Svi ste klošari, ubit ću te - vikao je na nju. Često ju je udarao u glavu ili rebra, a nerijetko i njenom glavom o pod. Gađao ju je pepeljarom i stolcem, često je šamarao dok je dojila djecu. Pijan joj je stavljao nož pod grlo, a jednom ju je pokušao ugušiti i pred njihovim maloljetnim djetetom.

Morala sam obrijati glavu za pokoru, zabranio mi je gledati djecu

Govorio mi je da sam đubre, kurva, krava, kretenčina, sotona, da lažem. U nekoliko navrata istukao me šakama i rukama po cijelom tijelu, govoreći kako djeca moraju vidjeti na koji način sa mnom treba postupati, svjedoči sedma žrtva porodičnog nasilja. Suprug ju je, priča, često tjerao iz kuće jer je smatrao da sjedi i njemu krade energiju. U tim je trenucima žena spavala u autu. Natjerao ju je čak da si obrije glavu za pokoru, a zabranio joj je i da gleda djecu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.