POLICIJSKA AKCIJA

Hrvatska policija uhapsila krijumčara migranata, vjeruje se da se radi o državljaninu BiH

Večernji list

Večernji.hr

1.6.2018

Policija je u Hrvatskoj uhapsila osobu za koju se sumnja da je krijumčar 29 migranata koji je jučer kod Donjeg Srba pobjegao iz kombija nakon što je pokušao treći put probiti blokadu, potvrdio je za RTL ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović.

Podsjetimo, kod Donjeg Srba na kombi austrijskih oznaka policija je pucala kada je krenuo na jednu policajku i pritom je ranjeno dvoje djece u predjelu glave. Djeca su u zadarskoj bolnici i stabilno su.

– Čula sam kako policija viče ''stoj, stani!''. Potom sam čula pucnjeve. Pobjegla sam u kuću, a prijatelj koji je bio sa mnom skrio se ispod stepenica. Tek kad su mi sljedeće jutro dozvolili da se vratim, vidjela sam da je krijumčar pobjegao uz moje dvorište, no nije mi jasno kako je uspio prijeći preko smotane žice i bodljikave žice koje su mu se nalazile na putu – rekla nam je Milica Rodić odvevši nas kroz svoje dvorište na proplanak iza kojeg je šuma u koju se skrio krijumčar migranata. – A tamo je Bosna i teško njega iko može vidjeti kad dolazi, a i sad kad je pobjegao – rekla je Milica Rodić za ''Večernji list''.

Neslužbeno se saznaje da je krijumčar ilegalnih migranata državljanin BiH. Dodajmo kako nam je direktor zadarske bolnice Željko Čulina rekao da je djevojčica (12) koja je od metka zadobila površinske povrede glave, ruke i trbuha puštena na kućnu njegu, dok će dječak (12) biti prebačen u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti u Kalićevoj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.