REGION

Policija otkrila još dva kombija u kojima su krijumčari prevozili čak 35 migranata

Index.hr

1.6.2018

Policajci Policijske uprave karlovačke u saradnji s policijskim službenicima uhapsili su četiri osobe zbog sumnje u krijumčarenje ljudima te ih kazneno prijavili državnom odvjetništvu. Muškarci su u dobi od 24, 29, 34 i 36 godina, javlja kaportal.hr.

Jučer, 31. maja na području Vojnića, policijski službenici zaustavili su kombi vozilo šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem 34-godišnjaka se sumnjiči da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoren novčani iznos, u nehumanim uvjetima u kombi vozilu prevozio 26 stranih državljana, u namjeri da im omogući da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Evropske unije, navode iz policije, prenosi Index.hr.

Ujedno, 28. maja na području Ozlja policijski službenici zaustavili su kombi vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin. 

I nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje te je utvrđena sumnja da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoren novčani iznos, u kombi vozilu prevozio devet stranih državljana, u namjeri da im omogući da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Evropske unije, a u čemu su mu pomagali dvojica hrvatskih državljana starih 24 i 36 godine, dodaju iz policije.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici šengenskog sporazuma svi osumnjičeni predani su pritvorskom nadzorniku PU karlovačke, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljene su kaznene prijave.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.