Stier i Kovač smijenjeni: Davor Božinović i Lovro Kuščević izabrani za nove sekretare hrvatskog HDZ-a

Večernji list
04.06.2018 20:13

Predsjedništvo hrvatskog HDZ-a izglasalo je smjenu Mire Kovača i Davora Ive Stiera te su za nove sekretare postavili ministre Božinovića i Kuščevića.

Davor Božinović tako je postao međunarodni sekretar, a Lovro Kuščević politički sekretar HDZ-a. Iako Stier i Kovač spadaju u Plenkovićevu opoziciju u HDZ-u, predsjednik te stranke, izgleda, tek se nakon Sabora HDZ-a, na kojem su i Stier i Kovač kritički nastupili, odlučio predložiti smjenu stranačkih sekretara o kojoj većinom glasova odlučuje Predsjedništvo.

- Ne može predsjednik igrati dinare, a politički sekretar baštone, a međunarodni sekretar igrati kope. To ne može biti tako - rekao je uoči sjednice Božidar Kalmeta, dodavši da smatra da bi Stier i Kovač trebali otići sa svojih funkcija u HDZ-u.

- Ja tu dilema apsolutno nemam, ne imajući naravno ništa osobno protiv ni Mire Kovača ni protiv Stiera, ali to jednostavno nije jedan prirodan odnos - rekao je Kalmeta.

Ministar uprave Lovro Kuščević je, upitan hoće li se razgovarati o smjeni Stiera i Kovača, kazao da se svi članovi stranke moraju "ubaciti u kolosijek kojim ide stranka".

- HDZ dobro vodi ovu državu, daje maksimalne napore da bi nas izvukla iz krize i podigla životni standard građana. Mislim da se gospoda (Stier i Kovač) moraju uklopiti u te okvire, a ne previše iskakati, rekao je Kuščević. Član Predsjedništva i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić rekao je kako predsjednik stranke Andrej Plenković ima njegovo apsolutno povjerenje. Dodao je kako je Plenković imao njegovo povjerenje kada je Stiera i Kovača predlagao na te funkcije, a dođe li do prijedloga za njihovu smjenu, imat će, tvrdi, njegovo povjerenje "za svoj stav i ako ih daje na razrješenje".

Oglasi

NA VRH