REGION

Mamić žestoko napao Cvitana, iznio teške optužbe i tvrdi da ima njegovu prepisku sa sudijom

24 sata

5.6.2018

Na moju kućnu adresu u više navrata došao je navodni ispis razgovora Dinka Cvitana, bivšeg državnog advokata, i Tamare Laptoš, v. d. direktorice USKOK-a, kaže Zdravko Mamić, koji tvrdi da oni prijete članovima Sudskog vijeća, tražeći osuđujuću presudu.

- To je reket! ''Watergate'' je mala beba za ovo kako se radi u Hrvatskoj. Nakon ovoga u normalnoj državi padaju i Cvitan i Laptoš - kaže Mamić, piše 24.sata

- Cvitan je funkcionirao indirektno - tvrdi Mamić pa nastavlja:

- Njegov šef sigurnosti se zove Širović, preko njega je komunicirao. Kad je 2014. godine počelo pakiranje meni, Cvitan mu je rekao: ''Metu znaš.'' A on kaže: ''Udaramo li oba brata ili samo dinamovca...'' Znate, Cvitan je u ''Nacionalu'' tvrdio da sam ja naručio njegovo ubistvo. Ja sam to pročitao i tresao se. Idući dan sam otišao u USKOK s Rožićem kao El-Kaida, ali bez bombi. Tražio sam Cvitana, a on je pobjegao na stražnja vrata.

Potom se obratio sudijama u Osijeku koji bi za dva dana trebali donijeti presudu u njegovu slučaju.

- Niste mi omogućili pravično suđenje. Učestvujete u progonu od opakih ljudi koji se bave proganjanjem svojih vlastitih ljudi, svojih vlastitih građana radi interesa nekih koji žive van ove zemlje.

- Cvitane, zločinče jedan! Ti si zločinac! Uništio si mi porodicu - pobjesnio je Mamić:

- Ja sam ranjeni čovjek, a ranjeni čovjek je najopasniji. Sljedeća moja presica je u Briselu i pred Sudom za ljudska prava. Ovo je kamilica. Imam dokumentaciju na svim adresama. Znamo što rade i čime su se bavili... Samo polako, i na početku afere "Hotmail" su svi odmahivali rukom.

Mamić tvrdi da mu je Dinamo dužan ogroman novac.

- Jens Novotni (Nowotny) je potpisao ugovor na 100 hiljada eura neto, ali i milion i 200 hiljada eura na kraju sezone. Kako je kod Dinama bio propuh u blagajni, ja sam mu nudio dva miliona i 400 hiljada eura, a Dinamo, ako će jednom imati, vratit će mi... Evo, predsjedniče Barišiću, i Vi vrlo dobro znate da mi Dinamo nikad nije vratio šest miliona eura mog novca koji sam mu posudio.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.