HRVATSKA

Teško olujno nevrijeme pogodilo Karlovac: Vatrogasci morali muškarca spašavati iz vode

24sata.hr

5.6.2018

Vatrogasci u Karlovcu imaju pune ruke posla uslijed jake kiše praćene grmljavinom, koja je oko 16 sati zahvatila ovo područje.

Brojne vatrogasne ekipe su na terenu i pomažu građanima koji su uputili poziv u pomoć zbog poplavljenih podruma, prometnica te nekoliko srušenih stabala.

Zbog vrlo velike količine kiše koja je pala u vrlo kratkom vremenu, sva voda nije mogla otjecati kroz odvodnju, zbog čega su bile poplavljene neke ceste u gradu, što je otežavalo promet, a poplavljene su i ceste ispod dva nadvožnjaka na Ilovcu i u Grabriku u kojima su zapela dva automobila.

Žurne službe zaprimile su dojave o poplavljenim podrumima u osnovnim školama "Dubovac" i "Dragojli Jarnjević", te u više privatnih kuća i objekata, a poplavljen je i pothodnik u središtu grada kod Autobuske stanice iz koje vatrogasci ispumpavaju vodu. Za sada nema dojava o većim štetama, a vjeruje se da se voda, smanjenjem padavina, većinom i povukla kroz odvodnju, dok vodu koja se zadržala na nižim lokacijama poput podruma, pothodnika i cesta ispumpavaju vatrogasci.

Uslijed jake kiše koja se sročila na Karlovac, čitateljica je snimila video prolaska automobila kroz poplavljenu cestu ispod nadvožnjaka u Grabriku.

- Prije njega su prošla dva auta kroz vodu, ali je bila niža. Voda je počela prodirati i iz šahtova, a još je napadalo i kiše, pa se razina još dosta podignula. No, gospodin je unatoč tome pokušao proći kroz vodu, ali nakon što je prošao pola puta, stao je. Auto je odjednom stao i ugasio se. Ostao je zarobljen u vodi, a s njim je u vozilu bio još jedan muškarac. Morali su izaći iz automobila u vodu, a ljudi su im pomagali u izvlačenju – rekla nam je čitateljica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.