REGION

Cvitan podiže tužbu protiv Mamića

Avaz.ba

5.6.2018

Bivši glavni državni tužilac Hrvatske Dinko Cvitan najavio je da će tužiti Zdravka Mamića zbog tvrdnji koje je jučer tokom konferencije za medije iznio protiv njega.

"SMS poruke koje je pokazao Zdravko Mamić su krivotvorina koja se vidi iz aviona, a njegovi zaključci nemaju veze s istinom i predstavljaju najobičniju budalaštinu. Za sve izgovorene riječi kojima je vrijeđao moju čast i ugled podignut ću tužbu zbog naknade štete", kazao je za RTL Dinko Cvitan.

Podsjetimo, Mamić je jučer optužio Cvitana i USKOK za pritisak na sud kako bi donio osuđujuću presudu u slučaju u kojem se Mamića, njegovog brata Zorana, bivšeg Dinamovog direktora Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara sumnjiči za izvlačenje oko milionskih iznosa iz Dinama.

Danas je saopćenjem na Mamićev ispad reagirao i DORH iz kojeg su istaknuli da odbacuju "navode o bilo kakvom pritisku na sud i članove sudskog vijeća".

"Državno tužilaštvo Republike Hrvatske naglašava kako nema nikakvog pritiska u tom kaznenom predmetu, a niti u bilo kojem drugom kaznenom predmetu gdje je državno tužilaštvo stranka u postupku, na suce ili na bilo koje druge sudionike u postupku", napisao je DORH u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.