HRVATSKA

Vlasnica apartmana u Splitu dobila upit iz Holandije: "Stižu li u Hrvatsku stotine hiljada muslimanskih migranata?"

Index.hr

6.6.2018

Jedna vlasnica apartmana u Splitu portalu "Dalmacija Danas" dostavila je upit koji je dobila od potencijalnih gostiju iz Holandije. Naime, gosti su joj se obratili s pitanjem koje je bilo puno netačnih informacija o našoj zemlji, ali i o susjednoj BiH.

Željeli smo provjeriti s vama prije nego rezerviramo. Je li sigurno doći u vaše krajeve s obzirom na to da su na radiostanici ovdje upravo najavili da se stotine hiljada muslimanskih migranata spremaju prijeći granicu iz Bosne prema Hrvatskoj, a da niko granicu ne štiti s hrvatske strane?

Također, pročitali smo da se u Bosni među migrantima događa ‘eksplozija’ šuge i drugih zaraznih bolesti, kao i infestacija buha, koje će najvjerovatnije biti prenesene i na hrvatski teritorij, jer hrvatska vlast ne čuva granicu i dopušta hiljadama muslimanskih migranata, potencijalnih terorista, da ulaze u državu na dnevnoj bazi.

U velikoj smo dilemi u vezi s našim planiranim dolaskom u Hrvatsku. Molim vas, javite nam šta se događa na obali i šta činite da biste zaštitili svoje turiste od terorista i bolesti koje donose u Hrvatsku - piše u upitu potencijalnih gostiju.

- Iako je njihov upit pun predrasuda i netačnih informacija, ostaje pitanje odakle im te informacije? Kako strani mediji dolaze do informacija o stanju na Jadranskoj obali? Ko se od nadležnih institucija u Hrvatskoj brine o imidžu naše zemlje u svijetu i na koji to način? - pita se vlasnica apartmana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.