CRKVENICA

Hrvatski grad ne želi siromašne na svojim plažama

Index.hr

8.6.2018

Grad Crikvenica ne želi siromašne na svojim plažama.

Nisu to kazali tim riječima, ali njihova odluka o zabrani parkiranja na području grada autobusima koji dovode jednodnevne turiste iz unutrašnjosti odrazit će se upravo na najsiromašnije. Naprosto zato što upravo ljudi slabijeg imovinskog statusa organiziranim autobusima dolaze na jednodnevne izlete na more.

Takvi autobusi koji ih zorom dovedu, a navečer odvedu, često su mnogima jedini način da uopće vide more. Oni po osobi, naime, najčešće koštaju od 80 do 100 kuna (20-35 KM), što je najjeftinija opcija za odlazak na more. Takve izlete koriste i oni koji bi sebi mogli priuštiti smještaj, ali im je ovakva opcija jeftinija i zgodnija. Oni će se i nakon ovakve odluke snaći tako da potroše više za smještaj. No upravo zato je ovo udar na one kojima je ovo jedini način da vide more.

Ova odluka objavljena je na službenim stranicama grada još krajem maja.

Jasno, sve se pravda gužvom koja, kao uostalom svugdje na Jadranu, paralizira grad u ljetnim mjesecima.

Autobusi neće moći ući u grad i samo iskrcati putnike

"Središte grada, pješački prijelazi, plaže i parkovi preopterećeni su velikim brojem ljudi, javne službe zadužene za funkcioniranje sustava uza sve napore ne mogu kvalitetno obavljati svoje poslove što stvara nezadovoljstvo kod turista i stanovnika grada", stoji u objašnjenju ove odluke na stranicama grada Crikvenice.

Nastavljaju saopćenjem u kojem navode kako se planira smanjiti broj ulazaka autobusa u grad. Drugim riječima, to bi značilo da se autobusima neće moći ući u grad i samo iskrcati ljude.

"Kako bi se riješila navedena problematika, i poboljšala kvaliteta cjelokupne turističke ponude Grad Crikvenica, u saradnji s Turističkom zajednicom Grada Crikvenice i tijelima zaduženim za turističku djelatnost izradili su prijedlog 'Odluke o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa na području Grada Crikvenice' koja ima za cilj ograničiti i smanjiti broj ulazaka u Grad autobusnih prevoznika tokom najfrekventnijih dana, u periodu od 15.juna do 15. septembra 2018.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.