ODLUKE Nakon akcije na području Karlovca i Ozlja

Državljani BiH, Sirije i Hrvatske osumnjičeni za krijumčarenje migranata

Fena
14.06.2018 17:26

Foto: Ilustracija

Za krijumčarenje 21 stranog državljana iz nekoliko zemalja osumnjičena su dvojica državljana BiH, jedan Sirijac i jedan hrvatski državljanin, koji su nedavno uhapšeni u tri akcije na području Karlovačke županije, te su privedeni na ispitivanje u karlovačko Županijsko državno tužilaštvo.

Četvoricu osumnjičenika, nakon kriminalističkog istraživanja, tereti se za krivično  djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Eu+vropske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Službenici karlovačke Policijske uprave i Direkcije policije, nakon kriminalističkog istraživanja, prijavili su karlovačkome Županijskom državnom tužilaštvu i priveli na ispitivanje dvojicu državljana BiH, jednog Sirijca i jednog državljanina Hrvatske u dobi između 30 i 61 godinu, osumnjičenih da su “iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, kroz Hrvatsku prevozili strane državljane u namjeri da im omoguće da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Evropske unije, piše u saopćenju od četvrtka, prenose agencije.

Naime, policija je 8., 10. i 11. juna  na području Karlovca i Ozlja zaustavila dva osobna automobila i jedan kombi hrvatskih i njemačkih registarskih oznaka u kojima je pronašla 21 stranog državljanina iz nekoliko zemalja.

NA VRH