REGION

Turski brod kod Jabuke i dalje tone: U brodu voda dosegla 2 metra

Voda prodire u turski brod ( MMPI)

Dnevnik.hr.

17.6.2018

S havariranog turskog broda "Haksa" osam članova posade policijskim je brodom prebačeno u Split, dok je zapovjednik s još četiri člana posade odlučio ostati na brodu koji tone dokle god to bude moguće. Oni pokušavaju spriječiti daljnji prodor vode u potpalublje, a na mjesto nesreće trebala bi stići dva remorkera pa će se znati hoće li moći otegliti turski brod.

Zapovjednik policijskog opohodnog broda Sv. Jure Mario Omelić, koji je po dojavi o havariji prvi pristigao do turskog broda, izjavio je da su preuzeli osam od 13 članova posade koje su doveli u Split, prenosi Dnevnik.hr.

Na brodu su ostali samo zapovjednik i časnici koji pokušavaju sanirati rupu kroz koju i dalje prolazi more.

- Prodor mora je smanjen, ali nije saniran. Uskoro će ronioci pokušati sanirati tu rupu da se brod može tegliti. Za sada nema opasnosti od zagađenja. Teret je neki materijal sličan žalu, pune su ga štive, ali ne znam što će dalje biti. Vidjeli smo kakvo je stanje, ali ne možemo procijeniti jer se more diglo poviše pajola dubine dva metra. Svaki prodor mora predstavlja opasnost za potonuće. Pumpe mu rade, a kad dođu s Visa da saniraju prodor mora, onda će pumpe moći odraditi svoj posao i ispumpati vodu - pojasnio je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.