VRLO OPASNO U HRVATSKOJ

Stižu pljuskovi i grmljavina, izdato crveno upozorenje: Vjetrovi će dostizati 150 km/h

Ilustracija

Vecernji.hr

21.6.2018

Meteoalarm je za sutra izdao crveno upozorenje za obalna područja Kvarnera, Velebitskog kanala i zapadne Istre zbog vjetra koji bi trebao dostizati brzine do 150 km/h.

- Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visok nivo opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebno pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pažnju i pratite najnovije vremenske izvještaje. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerovatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o saobraćaju - stoji u upozorenju.

DHMZ je za sutra najavio kako će jače naoblačenje uz kišu, pljuskove i grmljavinu do sredine dana zahvatiti veći dio Hrvatske. Pri tome je u središnjim i gorskim predjelima te na sjevernom Jadranu moguće jače nevrijeme praćeno obilnom kišom i prolazno pojačanim vjetrom.

Poslijepodne i prema kraju dana pljuskovi i grmljavina proširit će se na Dalmaciju, a sa sjevera prestanak kiše i djelimično razvedravanje. Zapuhat će umjeren, na udare jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu će biti umjerena i jaka bura, a podno Velebita ponegdje i olujna.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.