REGION

Bježao je u gaćama i obrijao glavu da ga ne prepoznaju

24sata.hr

29.6.2018

Daglas Kejn (Douglas Cane) (25), Britanac koji je u srijedu na Zrću ubio 26-godišnjeg zemljaka Uga Vilsona (Wilson), a teško ranio Majlsa Lorensa (Miles Lawrence) (26) te lakše povrijedio trećeg Britanca, uhapšen je u Splitu na aerodromu Resnik dok je pokušavao pobjeći iz zemlje. Nije mu pomoglo što je obrijao glavu kako bi promijenio izgled. 

Pomalo rastresen i sa strahom u očima izašao je Daglas Kejn (Douglas Cane) iz policijske marice te prohodao nekoliko koraka do 1. policijske postaje u Zadru, vezan i u pratnji dvojice policajaca. 

S kaznenom prijavom za ubistvo i pokušaj ubistva priveli su ga u petak oko 11 sati. Pitali smo ga kako se osjeća, no samo nas je ošinuo pogledom. Nije rekao ni riječ, piše 24 sata..

Kompjuteri su oglasila alarm na unos njegovog imena, a policija je odmah reagirala. Kejn je napao muškarce nožem ispred kluba Kalypso, iz kojeg su ih izbacili, probovši Vilsona jednom, a čak pet puta ubo je i teško povrijedio Lorensa. Vilson je ubrzo umro u Domu zdravlja u Novalji, gdje su ga hitno prevezli, a Lorensu je danima život bio u opasnosti. U međuvremenu mu se stanje poboljšalo pa su ga s Jedinice intenzivnog liječenja prebacili na odjel zadarske Opće bolnice. Za napad na trećeg, lakše povrijeđenog muškarca, policija ne tereti Kejna.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.