REGION

Za "Vatrene" u ponedjeljak doček na Trgu bana Jelačića

Navijači Hrvatske na Trgu bana Jelačića za vrijeme polufinalne utakmice SP-a protiv Engleske ( AFP)

Fena

13.7.2018

Brojni građani očekuju se u ponedjeljak na centralnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića na dočeku Hrvatske nogometne reprezentacije koja je ostvarila historijski uspjeh plasmanom u finale Svjetskog nogometnog prvenstva, za što će ih potom na Pantovčaku odlikovati predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je sve ljubitelje nogometa da "Vatrene" dočekaju te glasnim navijanjem pozdrave i na samoj ruti kretanja povorke od Zračne luke dr. Franjo Tuđman do Trga bana Jelačića, a prema programu poslanom iz njegova Ureda dolazak reprezentacije na aerodrom očekuje se u 14 sati, a na Trg bana Jelačića oko 14.30 sati. 

Za sve autobuse koji će iz raznih dijelova Hrvatske stizati u Zagreb, osigurana su parking mjesta na površini s istočne strane Zagrebačkoga Velesajma (pored zgrade Ine), a od 8 sati organiziran je i prijevoz ZET-ovim autobusima koji će navijače prevoziti do Glavnog kolodvora.

"Vatrene" će na Trgu pjesmom dočekati "Zaprešić Boysi", a uz navijačke pjesme predviđena je i izvedba budnice "Moja domovina" uz puštanje u nebo hiljada crveno-bijelih balona. 

Doček Hrvatske nogometne reprezentacije organiziraju Grad Zagreb i Hrvatski nogometni savez, a redatelj je Krešo Dolenčić.

Prema najavi iz Ureda predsjednice, Grabar-Kitarović na Pantovčaku će u 17.30 sati uručiti odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske selektoru, igračima i članovima stručnog štaba Hrvatske nogometne reprezentacije te članovima delegacije Hrvatskog nogometnog saveza uz prigodno obraćanje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.