HRVATSKA

Hiljade Splićana veličanstveno ispratilo Olivera na posljednju plovidbu

Avaz.ba

Foto: 24sata.hr


Hiljade Splićana, obožavatelja lika i djela Olivera Dragojevića ispunilo je danas splitsku Rivu te njegov lijes ispratilo na posljednju plovidbu, onu do rodne Vela Luke, gdje će u sutra u 18 sati biti pokopan.

Oliverov lijes Splitskom Rivom vozili su na kolicima, a na svakih tridesetak metara mijenjali su se ljudi koji hodaju uz lijes. Tu su, između ostalih, bili Gibonni, Petar Grašo, Tonči Huljić, Zorica Kondža, Toni Cetinski, Goran Karan, Stjepan Hauser, Doris Dragović i članovi grupe Delfini.

Katamaran s Oliverovim tijelom isplovio je iz splitske luke nešto prije 20 sati uz pjesmu ''Galeb i ja'', brodske sirene i uz pratnju stotina brodica i barki njegovih Splićana.

"Vjeruj u ljubav" pjevali su Oliverovi sugrađani okupljeni na Splitskoj rivi dok se lijes približavao katamaranu, a rijetki su uspjeli zadržati suze.

U Oliverovu čast zazvonila su i zvona svetog Duje koje je prema pisanju hrvatskih medija, mimo uobičajenog Velikog petka posljednji put zvonilo prije 80 godina, prilikom pogreba velikog državnika i splitskog gradonačelnika Ante Trumbića.

NA VRH

Podijeli članak na