HRVATSKA

Muškarac u Rijeci zaklao prvu komšinicu zbog spora oko puta

Avaz.ba
01.08.2018 10:45

Foto: Ilustracija

Milka Grivičić (55) izbodena je jučer poslije podne u Rijeci kad je došla posjetiti svoju majku, piše ''Novi list''. Žena je ubijena hladnim oružjem, a iza svega, kako se čini, stoji višegodišnji spor oko prilaznog puta prema kućama oko kojeg se njena porodica spori s porodicom prvog komšije.

Džemal Merdanović, prvi komšija kojeg se sumnjiči za ovaj zločin, kako se neslužbeno saznaje, priveden je odmah nakon kobnog događaja.

Grozan zločin dogodio se jučer na Gornjem Zametu u Rijeci. Neslužbeno se saznaje kako je Grivičić smrtno ranjena pred svojom kućom, na prilaznom putu koji vodi i do ulaznog praga kuće njenih prvih komšija Merdanovića. Više puta je ubodena nožem.

To je strašno! Milka, Milkica, kako smo je zvali, radila je u Plodinama na Viškovu. Na Viškovu joj je, zapravo, koliko ja znam, i bila adresa stanovanja, a tu joj je živjela majka Anka i dvije kćeri. Ne mogu vjerovati da više nema Milkice, išla je u školu s mojom kćerkom. Ubio ju je prvi komšija Džemal, kojeg više zovemo Đemo. Između dvije porodice postoji dugogodišnji spor oko prilaznog puta. Prolaz je zajednički, no Đemo ga svojata - ispričala je jedna komšinica koja je željela ostati anonimna. 

Đemina supruga Slavica Merdanović završila je lani u zatvoru jer je prijetila i krampom napala Milkinu majku Anku, također navodi komšinica, koja već 54 godine živi u toj ulici.

Oglasi

NA VRH