OLUJA

Plenković: Srbiji poruke istine, suradnje i mira, ali istina o agresiji mora se znati

Avaz.ba
04.08.2018 21:18

Premijer Hrvatske Andrej Plenković u subotu je u Kninu na obilježavanju Dana pobjede ustvrdio nedvojbenu činjenicu o velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, ali i istaknuo da danas, 23 godine nakon vojno-redarstvene operacije "Oluje", Hrvatska šalje Srbiji i srpskoj manjini poruke istine, saradnje i mira, pišu hrvatski mediji.

- Mi smo poslali brojne poruke u zadnje dvije godine Srbiji u kojima želimo saradnju i mir, no želimo i istinu. Za sve nas je nedvojbeno da je veliku agresiju izvršio Milošević i velikosrpski režim na hrvatskom teritoriju. Želimo da se srpska manjina u Hrvatskoj dobro osjeća i radimo na tome stalno stoga šaljemo poruke istine, suradnje i mira, poručio je premijer Hrvatske u razgovoru za HRT ispred kninske tvrđave.

Hrvatski je premijer je izrazio poštovanje prema braniteljima koji su prije 23 godine sudjelovali u "Oluji " označivši kraj rata i petogodišnjeg ekonomskog nazadovanja Hrvatske.

- Došli smo u Knin odati počast. Oluja je najveća vojna pobjeda u povijesti Hrvatske, u samo četiri dana oslobođeno je tri četvrtine okupiranog područja Republike Hrvatske", rekao je Plenković, posebno istaknuvši ulogu generala Mladena Markača i Ante Gotovine koji su večeras odlikovani najvećim hrvatskim odličjima.

NA VRH