REAKCIJE

Plenković o Vučićevoj izjavi: Što je previše, previše je...

HRT

5.8.2018

Izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je Hrvatsku usporedio s nacističkom Njemačkom hrvatski premijer Andrej Plenković ocijenio kao veliko pretjerivanje, ustvrdivši pritom kako se dobro zna da se rat vodio na teritoriju Hrvatske, a ne Srbije, da je Miloševićev velikosrpski režim izvršio agresiju na Hrvatsku i da je "Oluja" okončala okupaciju Hrvatske

- Mirna reintegracija hrvatskog podunavlja došla je 1998. i zaokružila našu teritorijalnu cjelovitost, a što se izjave tiče i usporedbi koje se odnose na holokaust što je previše, previše je, rekao je Plenković u nedjelju novinarima tokom dolaska na vojvodin prijem u Alkarske dvore u Sinju, gdje se danas održava 303,. Sinjska alka.

Premijer je također poručio da Hrvatska želi politiku pomirbe, suradnje i dobrosusjedstva zbog čega je bitno suočiti se s prošlošću i utvrditi istinu.

Izjavu Vučića koji je u subotu navečer u Bačkoj Palanci na središnjem komemorativnom skupu u povodu Dana sjećanja na stradale i izbjegle Srbe, rekao da je "Hitler htio svijet bez Židova, Hrvatska je željela Hrvatsku bez Srba" ranije su osudili i drugi političari.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.