HRVATSKA

Nakon brojnih saobraćajnih prekršaja, izašao iz auta i bježao policiji

Ilustracija

24.sata.hr

8.8.2018

Policajci su u nedjelju oko 19.10 sati tokom redovnih nadzora prometa kod Mosta slobode u Zagrebu pokušali zbog brzine zaustaviti Mercedes A klase. Međutim, vozač nije stao, nego je nastavio bježati, a policajci su krenuli za njim.  

Mercedes je prošao kroz raskrsnicu ulica Kruge i Grada Vukovara, vozio dalje ulicom Grada Vukovara kroz raskrsnicu Avenije Marina Držića pa dalje u smjeru juga do Slavonske avenije pa opet u ulicu Kruge do raskrsnice s ulicom Grada Vukovara dalje prema Savskoj cesti.

Kroz sve te raskrsnice prošao je na crveno. Izbjegavao je policiju, vozio neprilagođenom brzinom između vozila i naglim je pokretima mijenjao trake i tako je ugrožavao druge učesnike u saobraćaju. Kod raskrsnice Savske ulice s Tratinskom prešao je punu liniju na prometnu traku za kretanje vozila iz suprotnog smjera, obilazeći zaustavljenu kolonu vozila te ušao u raskrsnicu sa Savskom ulicom, i to kroz crveno. 

Jurio je Savskom u smjeru sjevera te je skrenuo u Vodnikovu, i to opet na crveno. Vozio se po traci javnog gradskog prijevoza do Trga Mraka Marulića i skrenuo u Vukotinovićevu ulicu ponovno na crveno svjetlo na semaforu.

Policajci su ga sustigli na raskrsnici Talovčeve ulice i ulice Republike Austrije, gdje je Mercedesom sletio s ceste, udario u stubić i rubni kamen. Vozač je izašao iz automobila i počeo bježati. Policajci su ga uhapsili u Ilici kod kućnog broja 181.

Utvrdili su da se radi o muškarcu (33).

Odveli su ga na Prekršajni sud, gdje je prema neslužbenim informacijama dobio 83.000 kuna kazne (više od 22 hiljade KM).

Policajci su mu pobrojali niz prekršaja: odbijanje postupanja po naredbi službene osobe, sedam prekršaja crvenog svjetla, prekršaj obilaska tj. preticanja u suprotnom smjeru zaustavljene kolone po kolovozu, upravljanje vozilom na način da to može činiti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i imovine te slijetanja s ceste, uzrokovanja saobraćajne nesreće radi neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama ceste i raskrsnica, napuštanje tj. bijeg s mjesta nesreće, odbijanje testiranja na alkohol i drogu i upravljanje vozilom odnosno vožnja bez vozačke dozvole.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.