REGION

Vozila pijana: Riječka sekretarka za sport dobila mjesec zatvora zbog nesreće u kojoj je poginula jedna osoba

24sata.hr

17.8.2018

Istražna sutkinja Županijskog suda u Puli odredila je mjesec istražnog zatvora Veri Begić-Blečić (36) zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, doznaje RTL od zamjenice portparola suda Sene Midžić-Putigne.

Podsjetimo, muškarac (41) je poginuo, a njegova žena (38) i dijete lakše su povrijeđeni kad je na njih, u noći na četvrtak, automobilom naletjela pijana riječka sekretarka za sport. Vozila je suprotnim smjerom istarskim ipsilonom, prenosi portal "24 sata".

U nepreglednom zavoju je bočnim lijevim ogledalom udarila u bočno lijevo odgledalo automobila Škoda, slovenske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 31-godišnji slovenski državljanin, a potom je nastavila vožnju u suprotnom smjeru prema mostu Mirna, nakon čega je prednjim dijelom vozila udarila u zaštitnu ogradu, koja razdvaja istočni kolnički trak od zapadnog.

Automobil se odbio od ograde i prednjim dijelom udario u Peugeot, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 41-godišnjak, a od siline udarce, vozilo pulskih registarskih oznaka prevrnulo se na bočnu stranu, dok je vozilo riječke registarske oznake udarilo u zaštitnu ogradu.

Zbog zadobivenih povreda, 41-godišnji vozač je poginuo na mjestu, dok su njegovi saputnici, 38-godišnjakinja i dijete, prevezeni u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su lakše povrijeđeni.

Inače, Veri Begić-Blečić ovo nije prva saobraćajna nesreća. Jednu je skrivila u junu 2017. te se odvezla nakon sudara. Pet sati poslije policajci su je pronašli i dali joj alkotest. Imala je 0,32 promila alkohola u krvi. Medijima je rekla kako nije pobjegla, nego je željela pomaknuti auto s ceste da ne smeta.

- U maloj brzini lupili smo branicima. Kad sam se vratila, nisam više vidjela njen auto. Tri puta sam zvala policiju i čekala tri sata. Napravila sam grešku, pokrit ću se po ušima - rekla je tad za Novi list.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.