SKANDAL Pretrpio neugodnosti

Ne zna sila ko je glumac: Zijaha Sokolovića i njegovu porodicu maltretirao redar

- Mladić na ulazu, u crnom, valjda iz neke security službe, koji očigledno mnogo vremena provodi u teretani, ali veoma malo polaže na elementarnu pristojnost, zaustavio ga je ovim riječima : "Di ćeš ti? Di si poš'o ti?

Novi list
23.08.2018 17:59

Jedva je, nakon neugodnog natezanja, objasnio ovom nabusitom momku da ima predstavu. Također ga je zamolio da pusti njegovu porodicu, ženu, kćerke i unuke, kad uskoro stignu. Međutim, situacija se ponovila i s njima.

Čitateljica ''Novog lista'', njen identitet poznat je redakciji, opisala je neugodno iskustvo koje su preksinoć, po dolasku na trsatsku Gradinu, doživjeli glumac Zijah Sokolović i njegova porodica. Legendarni glumac, omiljen i kod riječke publike, sinoć je nastupao na Gradini s predstavom - ''Rođenje – Kobajagi donijela me roda''.

Na Gradini ga je dočekalo mnoštvo publike, koja ga je nakon još jedne odigrane majstorije ispratila sa scene ovacijama. Međutim, Zijahov put do scene na Gradini nije prošao glatko.

- Oko 19 sati i 20 minuta Zijah je stigao u Rijeku i, budući da se poznajemo, čekali smo ga u to vrijeme pred Gradinom, gdje smo se i pozdravili - piše čitateljica.

Kad je glumac htio ući kako bi se na vrijeme pripremio za predstavu, nastavlja čitateljica lista, "dogodila se nemila scena".

- Mladić na ulazu, u crnom, valjda iz neke security službe, koji očigledno mnogo vremena provodi u teretani, ali veoma malo polaže na elementarnu pristojnost, zaustavio ga je ovim riječima: "Di ćeš ti? Di si poš'o ti?, piše čitateljica.

Zijah Sokolović, napominje ona, inače ima 68 godina, nakon čega dodaje: ''i da nije čuveni glumac, nikako mu se ne bi trebalo obraćati s TI".

- Jedva je, nakon neugodnog natezanja, objasnio ovom nabusitom momku da ima predstavu. Također ga je zamolio da pusti njegovu obitelj, ženu, kćerke i unuke, kad uskoro stignu. Međutim, situacija se ponovila i s njima. Ponovo se momak ponašao nepristojno, govorio da ne zna ni za kakvu predstavu, niti zna ko i zašto glumi i jedva ih je pustio, što je njih zaista neugodno iznenadilo i samo su se zgledali u čudu, opisuje neugodnu scenu čitateljica lista.

Na koncu zaključuje: Bilo me je sram u ime Rijeke i pristojnih ljudi koji tu žive zbog ovakve "dobrodošlice" glumcu i njegovoj obitelji. Ne znam ko je odgovoran za ovo, pretpostavljam organizator, ali bilo bi dobro da se nikad više ne ponove ovakvi prizori u "prijestonici kulture"!

NA VRH