LONDON

Todorić je uspio: Odgođeno ročište o izručenju

Ivici Todoriću je čak bilo savjetovano da se vrati sam u Hrvatsku

Todorić u pratnji advokata

Index.hr

6.9.2018

Osnivač ''Agrokora'' Ivica Todorić uspio je u svom naumu na londonskom sudu - ročište o izručenju je odgođeno za 28 dana.

Londonski visoki sud odgodio je do sredine oktobra ročište na kojem će se odlučivati o još jednom pravu na žalbu osnivača ''Agrokora'' Ivice Todorića na odluku o izručenju Hrvatskoj, na zahtjev njegovog advokata Džejmsa Hajnesa (James Hines), koji tvrdi da ima nove dokaze.

Ročište će se održati u sedmici koji počinje s 15. oktobrom. Tačan datum nije određen.

Todorić je prethodno na sud došao u društvu Hajnesa, Jadranke Sloković, Čede Prodanovića i nove advokatice u timu Čeri Bler (Cherie Blair), supruge bivšeg britanskog premijera Tonija Blera (Tony).

Oni su pokušali uvjeriti visoki sud u Londonu, koji mu je krajem jula odbio žalbu na odluku o izručenju Hrvatskoj, da promijeni mišljenje, što mu je posljednja prilika da izbjegne izručenje.

Visoki sud je 24. jula odbio Todorićevu žalbu na prvostepenu presudu od 23. aprila prema kojoj on treba biti izručen Hrvatskoj. Nakon što mu je odbijena žalba, Todorić je zatražio od suda još jednu priliku da ga se sasluša, što mu je odobreno i ročište je bilo zakazano za 6. septembar.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.