TRAGIČNO Pronađena mrtva tijela

Mladići kod Zadra izvršili samoubistvo, a iza sebe ostavili oproštajne poruke: "Pozdrav domovini"

Jedan mladić imao je 22, a drugi 23 godine

Index.hr
19.09.2018 10:45

Foto: Index.hr

Jučer su kod Zadra u automobilu pronađena tijela dvojice mlađih muškaraca. Jedan mladić imao je 22, a drugi 23 godine, a bili su komšije i najbolji prijatelji. Izvršili su samoubistvo tako da su se zatvorili u automobil zadarskih registracija u šumi na Musapstanu i u njega proveli plin iz ispušnog sistema.

Oproštajne poruke

Auto su pomno obložili plastičnim vrećicama. Prije nego što su spojili plastičnu cijev na auspuh i proveli je u auto, pustili su muziku i napisali oproštajna pisma.

"Pozdrav domovini. Ne da nam se više, bit ćemo vaši čuvari gore na nebu", napisali su u svojim porukama koje je pronašla policija.

U šumi, u jutarnjim satima, mladiće je pronašao pastir. U automobilu čiji motor je još radio ugledao je mladiće. Iz auta je treštala muzika i bio je zaključan iznutra. Pozvao je policiju.

- Još je pod velikim šokom od onoga što je vidio. Najprije je mislio da je riječ o ljubavnom paru, pa se isprva nije htio ni približavati. Međutim, kako je motor automobila stalno radio uz glasnu muziku, postalo mu je sumnjivo pa je prišao da vidi o čemu se radi.

Šokirao se kad je ugledao cijev koja je iz auspuha išla u automobil. Shvatio je o čemu se radi, ali automobil je bio zaključan iznutra, a tijela su bila unutra. Mladići nisu davali znakove života - ispričala je poznanica Zadranina koji nije mogao komentirati tragediju.

  • Foto: (Index.hr)

Isplanirano samoubistvo

- Policija još utvrđuje okolnosti ove tragedije. Možemo reći da je u ovom slučaju isključena bilo kakva mogućnost počinjenja krivičnog djela - ispričao je Elis Žodan, portparol zadarske policije. 

Utvrđeno je da je smrt nastupila nekoliko sati prije dolaska policije.

Mjesto nesreće potvrđuje da su mladići isplanirali dvostruko samoubistvo.

U autu su pronađene plastične vrećice kojima su začepljeni svi otvori u autu, a na auspuh je bila spojena plastična cijev, dio perilice rublja. Bili su odjeveni u ležernu odjeću sa sunčanim naočalama. Na mjestu nesreće nije pronađen alkohol, a mladići navodno nisu bili ni pod utjecajem opijata.

Mladići u depresiji

''Slobodna Dalmacija'' piše kako su mladići bili u depresiji, a jedan od njih je često na Instagramu objavljivao mjesto na kojem je s prijateljem počinio samoubistvo.

- Bože, ako umrem mlad, odvedi me u raj, u paklu sam već bio - napisao je na svom Instagram profilu prije tragedije. Ozbiljnije probleme imao je tokom školovanja, navodno zbog konzumiranja opijata. Posljednjih godina imao je uredno zaposlenje, kao i njegov prijatelj s kojim je odlučio počiniti samoubistvo.

Prijatelji iz komšiluka kažu da su bili dobri mladići.

- Nadam se da ćete svoju dobrotu prinit i na onaj svit, di ćemo svi prije ili kasnije... Samo jedno znajte, da onaj gori uvik uzima dobrotu, a to je naša u vama dvojici. Čuvajte nas, naš kvart, naš grad odozgo, a mi ćemo vam se odužiti tako da vas nikada nećemo zaboraviti... - napisali su prijatelji na Facebooku.

NA VRH